IDŐSEK KÖSZÖNTÉSE

 

Nagyon sok szeretettel, tisztelettel és megbecsüléssel köszöntöm településünk valamennyi idős és szép korú lakosát az Idősek napja alkalmából!

 

 Az Idősek világnapja megtartásával az cél, hogy felhívjuk a figyelmet az idősebb emberek iránti tisztelet alapvető fontosságára. Soha nem szabad megfeledkezni az idősek, szép korúak munkájáról, az utánuk jövő korosztályokra hagyott értékeikről, szeretetükről. Hálával, tisztelettel és megbecsüléssel tartozunk azok iránt, akik a munkában eltöltött több évtized után nyugdíjas éveiket élik.

 

Minden gyermek, unoka, dédunoka nevében köszönöm azt a törődést, gondoskodást, szeretetet és munkát, amit a maguk mögött hagyott évtizedek során kifejtettek a családjukért és a településért. Hálával és megbecsüléssel kell szólni arról a munkabírásról, kitartásról, amit Önök részéről tapasztalhattunk.

 

Az idő mindnyájunk felett eljár, a megélt évtizedek egyre fáradtabbá, de ugyanakkor bölcsebbé, tapasztaltabbá és higgadtabbá teszik az embert. A megélt életkortól függetlenül elképzelései, tervei mindenkinek vannak, még akkor is, ha az erő, egészség – kisebb, nagyobb mértékben – mindenkinél fogyóban van. Abban biztos vagyok, hogy a sok felhalmozódott élettapasztalattal, bölcsességgel mindannyian segíteni, bíztatni tudják az utánuk jövő nemzedékeket. Az idősebbek számára a legnagyobb öröm, ha látják gyermekeik, unokáik, dédunokáik boldogulását, gyarapodását. Bár a fiatalok sok esetben azt hiszik, hogy már mindent tudnak az élet dolgairól, de nagyon sokszor jól jön a nagyi vagy a dédi nyugtató, bíztató, irányt adó bölcs tekintete, gondolata, figyelmeztetése és segítsége.

 

Az idősek, szép korúak számára végtelen nagy örömöt jelent, további erőt ad, ha azt látják, azt tapasztalják, hogy a gyerekek, az unokák meghallgatják véleményüket, tanácsaikat és boldogok, ha azokat meg is fogadják. 

 

 

Kedves Ünnepeltek!

 

Az utóbbi időben a világjárvány elég alaposan átírta életünket és még mindig nem tudunk szabadulni a ránk leselkedő fertőzés veszélyétől. A korábbi években az Önök tiszteletére szervezett rendezvényünket sajnos az idén sem tudtuk megszervezni, hisz az egészség megőrzése mindennél fontosabb. Az élet diktálta elővigyázatosság okán, az idén is csak az anyagi támogatás átadására volt lehetőségünk. Kérem, fogadják szeretettel szerény támogatásunkat, ajándékunkat.

 

Ebben az évben 615 emődi lakos töltötte, vagy tölti be a következő hónapokban a 70. életévét. Ők azok, akik a már említett támogatásra jogosultak ebben az évben.

 

Tisztelettel jelzem, hogy akik utólag szeretnék átvenni az önkormányzat anyagi támogatását, azt a Polgármesteri Hivatalban 2021. december 17-ig ÜGYFÉLFOGADÁSI időben személyesen vagy meghatalmazott útján utólag megtehetik.

 

Köszöntőm és köszönetem zárásaként őszinte szeretettel és tisztelettel kívánom, hogy jó egészségben töltsék a pihenés éveit, találják meg az élet örömeit, legyenek boldogok. És ne feledjék: „Egy bizonyos kor után az ember nagyjából azt tehet, amit csak akar. Senki se szól rá, kivéve az orvosait és a gyerekeit.” (Richard Osman)

 

Az év minden napján tapasztalják meg, hogy szükség van Önökre, érezzék, hogy vannak dolgok, amit mindenkinél jobban tudnak, vannak dolgok, amit csak Önök tudnak!

 

 

Adjon a Jó Isten mindehhez erőt, egészséget és nagyon sok szeretetet.

 

 

                                                                                         Fekete Tibor

                                                                                        Polgármester